Jaksaa, jaksaa…

Kun itse tekee, tuppaa tulemaan priimaa…. tai jotain sinnepäin! Kyllä on ollut kärsivällisyys koetuksella näiden tietoteknisten asioiden ja kotisivujen toteutuksen kanssa. Huh heijaa… Jaksaa, jaksaa… Kärsivällisyys on ollut koetuksella enemmän kuin tuhat kertaa. Olen kyllä päivittänyt aikaisempia kotisivujani mutta näin paljoa en ole ikinä edes kuvitellut tekeväni – tai osaavani, kuin mitä näiden sivujen kanssa on tullut ährätyksi! Kärsivällisyys on toinen nimeni… haahha.

Mutta ihminen oppii, kun asioita toistetaan riittävän monta kertaa. Se on tullut taas todistetuksi! Kunhan saan nyt nämä hakukoneoptimoinnit ja kaikenmaailman yoastseotitlenalytics-vihreät pallukat kohdilleen, niin sitten voi alkaa harjoitella säätää tätä blogin ulkoasua vähän kukoistavammaksi. Mutta joo. En ole guru tällä maaperällä – kaukana siitä. Mutta halu oppia on lienee se kaikkein tärkein pointti. Vai mitä mieltä olet?

Ihan ekat kotisivuni olivat ammattilaisen ystäväni suunnittelemat ja tekemät. Ne luotiin sen hetkisen trendin mukaisesti ja Kotisivukoneen pohjaan. Aika kului, sivut ”vanhenivat”, tarve loppui ja homma oli jäähyllä useita vuosia. Syntyi uusi tarve, tuli uusi palveluntarjoaja Wix, uusi osoite. Ystäväni teki pohjatyön ja sitten itse räpelsin sisältöjä. Wix oli helppokäyttöinen. Tekemiseltäni puuttui kuitenkin fokus ja homma paisui vähän sinne sun tänne, kunnes laitoin sen taas jäähylle hautumaan.

Kun aloitin näiden sivujen parissa, ei minulla ollut minkäänlaista käryä WordPressistä. Kärsivällisesti ystäväni on ohjannut minua jälleen ja laittanut minut nyt todellakin kärvistelemään oppiakseni vaikka mitä! En olisi kuunapäivänä uskaltanut uneksia, että voin ja uskallan velloa näin innokkaasti niin niin niin epämukavuusalueellani!

”Oli vain puu, sitten puukiekko ja valtava halu tehdä siitä jotain.”

En tule edelleenkään toimeen ilman ystävääni näiden sivujen kanssa. Olen siis vasta oppimiseni alkutaipaleella kotisivujen ihmeellisessä maailmassa. Mutta tämän prosessin ansiosta ja sen aikana en ole vain tehnyt sivuja. Niiden avulla ja tämän tekemisen kautta on koko asia ja itse tuote saanut sellaisen muodon ja hengen, mikä se ei ideani alkuvaiheessa ollut lainkaan. Silloin oli vain puu, sitten puukiekko ja valtava halu tehdä siitä jotain.

Nyt on selkeä ymmärrys, suunta sekä brändi. Ja nyt tuolla kokonaisuudella on nimi, joka oli heti ensihetkestä lähtien SE nimi. Olen käyttänyt satoja tuskaisia tunteja ymmärtääkseni itsekin, mistä oikein on kyse ja mitä haluan muille kertoa – niin tekstien kuin itse tuotteidenkin muodossa. Tästä syystä siis kipuilin myös kaikki tekstit itse ja ajoittain olin aivan pöpelikössä ajatusteni kanssa. Mutta kirjoittaminen jäsensi ajatukseni ja kirkasti idean.

”Todellinen viisaus ja ymmärrys joka hommassa tulee siitä, että näet itse vaivaa tekemisesi eteen.”

Kiitän siis viisasta ystävääni, joka tuskailuistani huolimatta on kärsivällisesti puskenut minua jatkamaan eteenpäin sekä itse teknisten asioiden mutta myös sivujen varsinaisen sisällöntuottamisen osalta. Ymmärrän, että se on ollut tämän koko prosessin sydän, joka vain oman tekemiseni kautta on lopulta saatu sykkimään siihen tahtiin, kuin sen on tarkoitus sykkiä.

Olen aina arvostanut alkuperäistä enkä siitä syystä ole harrastanut koskaan copy – paste -taktiikkaa. Se ei opeta mitään eikä ketään. Todellinen viisaus ja ymmärrys joka hommassa tulee siitä, että näet itse vaivaa tekemisesi eteen. Eikös tarkoitus ole kuitenkin ymmärtää ja oppia, kasvaa omaksi itsekseen – ei kopioida elämää tai mitään muutakaan keneltäkään toiselta. Be Unique – Be Y.O.U! Oppia ikä kaikki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *