Luonto

Luonnon voimaa

Saagaway ™ luonnondesign tuotteet syntyivät rakkaudesta suomalaiseen metsään, puihin ja luontoon. Ne ovat meille ehtymätön hyvänolon ja inspiraation lähde. Mutta millainen on sinun suhteesi luontoon? Pystytkö aistimaan luonnon voimaa ympärilläsi? Mitä luonto ja metsä sinulle merkitsevät? Mihin sinä tarvitset niitä? Mitä ne antavat sinulle? Entä mitä sinä annat luonnolle?

Meillä jokaisella on omanlaisemme luontosuhde ja kaikilla suomalaisilla on myös metsäsuhde. Elämmehän maassa, jossa yli puolet väestöstä asuu enintään parin sadan metrin päässä metsästä. Metsäsuhteemme perustuu jollain lailla omaan saagamme, omaan historiaamme ja juuriimme sekä yksilöinä että kansakuntana. Luonnon voimaa voi aistia joka puolella.

Vihreässä ympäristössä aistimme aktivoituvat. Oonan lehmuskorvikset ovat Saagaway Colours -tuoteryhmästä.
PhotoRights@KaisaN

”Jo vähäiselläkin metsässä vietetyllä ajalla, on todettu olevan huomattavia terveysvaikutteita.”

Suomalaisten metsäyhteys oli vielä sata vuotta sitten hyvin erilainen kuin nykyisin ja ihmisen elämä olikin hyvin tiukasti sidottu metsään. Tänä päivänä kuulee puhuttavan paljon siitä, että suomalaiset ovat erkaantuneet luonnosta ja metsästä. Metsien hyödyntämisestä kansanterveyden edistämisessä keskustellaankin yhä enemmän, vihreän asuinympäristön terveyshyötyjä selvitetään ja erityisesti japanilaiset ovat ottaneet asiakseen selvittää metsän terveysvaikutuksia. Jo vähäiselläkin metsässä vietetyllä ajalla on todettu olevan huomattavia terveysvaikutteita.

Vihreässä ympäristössä aistimme aktivoituvat ja ympärillä voi aistia luonnon voimaa.
PhotoRights@KaisaN

Aistit aktivoituvat vihreässä

Mutta emmekö jo tämän kaiken tiedä ilman tieteellisiä selvitystöitä? Ehkäpä tuo tieto on meiltä vain päässyt unohtumaan? Vihreässä ympäristössä aistimme aktivoituvat ja metsässä kävely on mitä tehokkainta mindfulnessia. Tulen ja veden äärellä istuminen vaivuttaa helposti meditatiiviseen rentouden tilaan varsinkin silloin, kun uskallamme tehdä sen omassa rauhassamme, omassa hiljaisuudessamme. Tuulen tuiverrus pöllyttää kummasti ajatukset ja saa sekaisen mielen järjestykseen. Erilaisia kirjoituksia ja tutkimuksia lukiessa tulee väistämättä mieleen ajatus, että nykysuomalainen tarvitsee jonkinlaista uudelleen kotoutusta metsään. Ja koko ihmiskunta tarvitsee takaisin ymmärryksen siitä, että luonto tulee toimeen ilman ihmistä mutta ihminen ei selviä ilman luontoa.

”Pyhät puut, uhripuut, pihapiirin suojelijat…maailmanpuu, elämän puu…”

Puu ylläpiti ja suojeli elämää ja sillä on eri kansojen mytologiassa merkittävä rooli
PhotoRights@KaisaN

Puiden voima

Metsästä ja luonnosta on kautta ihmisen historian ammennettu tietoa, taitoa, voimaa, terveyttä, ravintoa. Luontoa kunnioitettiin ja sieltä otettiin se, mitä omiin tarpeisiin tarvittiin. Luonnolle myös annettiin takaisin, sillä ymmärrettiin, että sieltä ei voi aina vain ottaa.  Eri muinaisuskontoihin ja kansanperinteeseen on kuulunut luonnon pyhät paikat ja erityisesti puilla on ollut keskeinen tehtävä. Puu ylläpiti ja suojeli elämää ja sillä on eri kansojen mytologiassa merkittävä rooli. Pyhät puut, uhripuut, pihapiirin suojelijat, karsikkopuut, muistopuut, taikavoimat, uskomukset, maailmanpuu, elämän puu… Erityisen suuressa arvossa puita pitivät kelttien tietäjät, druidit ja eri puulajeilla olikin heidän uskomusjärjestelmässään samankaltaisuuksia ihmisiin liitettävien ominaisuuksien kanssa. Druidien pyhät puut eivät myöskään määräytyneet puulajin tai puun koon mukaan vaan siitä, miten puu erottui muiden puiden joukosta.

”Erotut omaksi yksilöksesi aivan kuten muinaisten druidien pyhät puut.”

Kunnioitus suomalaiseen luontoon, metsien ja puiden ikiaikainen viisaus ja tieto ovat Saagawayn perustana.  Kun siihen yhdistyy sinun saagasi, sekä sinun sisäinen tietämyksesi, toivomme voivamme tarjota sinulle välineitä, joilla annat ainutlaatuisuutesi loistaa. Erotut joukosta omaksi yksilöksesi aivan kuten muinaisten druidien pyhät puut.